Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک منتقد سینما و تلویزیون گفـت: سریال های ماه رمضان امسال به رغم خوبی ها و عیب هایی که دارند اما در کل همچنان با آثار فاخر و درجه یک فاصله دارند.

جبار آذین در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون سریال‌های رمضان ۱۴۰۰ گفت: یکی از مناسبت‌های مهم، مقدس، محترم و تاثیر گذار در ایران اسلامی ماه مبارک رمضان است، این ماه مهم در تمام دستگاه‌های فرهنگی هنری به ویژه صدا و سیما و همینطور سینما تکلیف معینی را در دستور کار قرار می‌دهد، به گونه‌ای که این سازمان‌ها و نهاد‌ها باید در طول سال برای چنین ایامی برنامه‌های ویژه، فیلم‌ها و سریال‌های مناسب و شایسته‌ای تدارک ببینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین خبرها از معاونت سیما اینجا کلیک کنید

رعد و برق آشفته و آماتوری

آذین با اشاره به سریال بهروز افخمی با نام «رعد و برق» ابراز کرد: مسئولان و مدیران صدا و سیما برای رمضان امسال ۴ سریال تدارک دیده بودند، که از میان آن‌ها «رعد و برق» ساخته «بهروز افخمی» تنها در یک قسمت پخش شد و به دلایل فراوان از جمله مضمون و محتوای آشفته و ساختار تجربی و آماتوری پخش آن دیگر ادامه نیافت، ولی سه سریال دیگر همچنان در حال پخش هستند.

«احضار» گامهایی نامطمئن

این منتقد درباره سریال «احضار» اظهار کرد: «علیرضا افخمی» برخلاف برادرش «بهروز افخمی» همواره کوشیده بی حاشیه و بدون جنجال به کار خود ادامه دهد و امسال با مجموعه تلویزیونی ماورایی «احضار» به میان مخاطبان تلویزیون آمده است، مجموعه‌ای که نسبت به آثار قبلی این کارگردان به لحاظ پرداخت هنری یک گام به جلو و از نظر توجه به مضامین معنوی و محتوایی یک گام به عقب برداشته است.

وی در همین راستا بیان کرد: «علیرضا افخمی» در کار‌هایی همچون مجموعه «پنج کیلومتر تا بهشت» و سریال «او یک فرشته بود» با داستانی جذاب مخاطب را با شخصیت‌های سریال‌ همراه  می‌کرد، به طوری که در مخاطب ایجاد همزادپنداری کرده و سریال را دنبال کند، اما در سریال «احضار» این نکته مهم چندان مورد عنایت قرار نگرفته است و عمدتا مسئله عاشقانه قصه در بستر موضوعات دینی و مذهبی آن هم نه به صورت کاملا تحقیق شده به مسائلی همچون روح و جن پرداخته است، با این همه افخمی کوشیده در این مجموعه سلیقه مخاطب را به گونه‌ای از طریق سرگرم سازی با خود همراه کند که همین یک امتیاز برای «احضار» محسوب می‌شود.

فصل چهارم «بچه مهندس» ، درازگویی در قصه

آذین درباره دیگر سریال ماه مبارک رمضان یعنی فصل چهارم «بچه مهندس» ابراز کرد: این سریال در باور من می‌توانست بسیار موجز، زیبا، بامحتوا و همراه با ساختار هنری و قوی در همان یک فصل اول حرف‌های خود را برای مخاطب باز گو کند و به درازگویی در قصه و ساختار هنری نرسد، چرا که در فصل چهارم نیز بینندگان شاهد بخشی از افت و خیز‌های زندگی شخصیت اصلی داستان هستیم بدون آنکه هیچ مسئله تازه‌ای برای مخاطب به همراه داشته باشد، از همین رو تولید فصل چهارم این سریال نتیجه خواست و سلیقه مخاطب به حساب نمی‌رود.

«یاور» ، سمبل جوانمردی و استحکام بنیاد خانواده

این منتقد سینما و تلویزیون در ادامه به تحلیل سریال‌ رمضانی «یاور» پرداخت و ابراز کرد: سریال دیگری که اتفاقا از نظر نوشتار بسیار استادانه است و از زاویه ساختار هنری کار قابل تاملی محسوب می‌شود مجموعه تلویزیونی «یاور» است، این سریال گرچه از نظر ظاهری شباهت زیادی به سریال «ستایش» دارد و شخصیت محوری آن یعنی «یاور» به گونه‌ای تدایی کننده مولفه‌های شخصیتی «حشمت فردوس» است اما این انتخاب از سوی نویسنده کاملا آگاهانه بوده و می‌خواهد شخصیتی که دارای خصوصیاتی همچون مردانگی، تاثیر گذاری، جوانمردی و هدایت خانواده بوده و تلاشگری‌هایش در جهت استحکام و قوام بنیاد خانواده است را در آثارش همچنان بگنجاند.

این منتقد تلویزیون پیرامون مجموعه تلویزیونی «یاور» ادامه داد: نکته مهم‌تر درباره «یاور» این است که تنها مجموعه‌ای است که توانسته مضمون و موضوع خود را با بستر ماه مبارک رمضان هماهنگ کند، بینندگان در ادامه مجموعه یاور با بسیاری از مولفه‌های ماه مبارک رمضان مانند شب‌های احیا و ایام شهادت مولای متقیان حضرت «علی بن اباطالب (ع)» روبرو خواهند شد، از همین رو تنها سریالی که از همه جهات ساختار هنری و محتوایی برای ماه مبارک رمضان نمره قبولی می‌گیرد «یاور» بوده و متناسب‌ترین مجموعه‌ای است که اکنون از تلویزیون پخش می‌شود.

آذین در همین راستا بیان کرد: در مجموع اینکه سریال‌های امسال به رغم خوبی‌ها و کاستی‌هایی که برخی از آن‌ها دارند، با آثار فاخر و درجه یک همچنان فاصله دارند و همچنین پاسخگوی واقعیت‌های روز جامعه یعنی مشکلاتی که مردم با آن درگیر هستند مانند گرانی، کرونا و ... نیستند.

وی با اشاره به وظیفه سنگین تلویزیون در قبال مخاطبان خاطرنشان کرد: تلویزیون رسالت بزرگی بر دوش خود دارد تا فرهنگ سازی و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی را با عنایت به خواست و سلیقه مردم در تولید و ساخت آثار شادی آفرین انجام دهد،  اگر به یاد بیاورید در سال‌های دور پر استقبال‌ترین آثار مناسبتی آثاری بودند که در قالب طنز ارائه شده بودند، ولی چندسالی است که این نوع تولیدات کمتر مورد توجه قرار گرفته است، امید می‌رود تولدی آثار طنز باری دیگر در دستور کار سانه ملی در ماه مبارک رمضان قرار بگیرد، زیرا مردم از آن گونه آثار استقبال بیشتری می‌کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: صدا و سیما رسانه ملی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: صدا و سیما رسانه ملی ماه مبارک رمضان ساختار هنری فصل چهارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۹۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی،معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری مشهدگفت: از تمام ظرفیت‌های موجود در شهرداری بهره‌برداری کردیم. هر ساله در ایام پایانی سال اقداماتی در جهت آراستن شهر، رفع نازیبایی‌ها و بازپیرایی کل مبلمان شهری اقداماتی انجام می‌دهیم و به شهر در آستانه بهار حیات جدید می‌دهیم.

مهدی یعقوبی افزود: استقبال از بهار امسال به دلیل تقارن با ماه رمضان تفاوت‌هایی با بهار‌های سال گذشته داشت، پیش‌بینی کرده بودیم که حضور مردم در شهر بیشتر در ساعت‌های بعد از افطار رقم بخورد، از همین رو به نورپردازی‌های ویژه سطح شهر در ایام نوروز و ماه رمضان توجه ویژه‌ای کردیم.

یعقوبی گفت: از ۱۵ اسفند ماه ستاد خدمات سفر را فعال کردیم که تا پایان ماه رمضان نیز ادامه داشت. برای آراستن شهر مشهد بالغ بر ۱۵ میلیون بوته گل در طرح‌ها و رنگ‌های متفاوت در مشهد کاشته شد.

وی گفت: جشنواره‌های مختلف گل به همت هنرمندان همین شهر اجرایی و با عدالت کامل در تمام نقاط شهر توزیع شد. در حوره فرهنگی ۷۰۰ المان در ۳۵۰ نقطه شهر جانمایی شد که شامل تزیینات شهری، المان‌های نوری و… بود.

یعقوبی افزود: جشنواره هنر‌های نوری کوهسنگی مشهد نیز یکی دیگر از اقدامات ویژه استقبال از بهار بود که به کمک هنرمندان مشهدی یک کار خلاقانه در ایام شب‌های ماه رمضان صورت گرفت.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری مشهدگفت: حدود ۱۰۰ هزار تجهیزات و المان در حوزه‌های عمرانی، فرهنگی وترافیکی  بازسازی شد تا بتوانیم از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنیم. ۹۰۰۰ جای پارک دائم و موقت در هسته مرکزی شهر برای استفاده از زائران و مجاوران فعال شد.

یعقوبی افزود: ایستگاه‌ها استقبال از زائر در مبادی ورودی مشهد، پایانه مسافربری، راه‌آهن و فرودگاه مشهد ایجاد شد که به ۹۳ هزار زائر خدمات دادند. همچنین ۴۲ مرکز اسکان اضطراری و موقت را برای اسکان رائران فعال کردیم که به طور مجموع بیش از ۷۱ هزار نفر شب در این مراکز در ایام بهار اقامت ثبت شد.

 

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه «آبی» در باگالری
  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • بهترین سریال‌های کره‌ای در ژانر ماورائی؛ از «ورطه» تا «جهنم»
  • نقش‌آفرینی بازیگر «لیسانسه‌ها» در «شب دیجور» محمود معظمی
  • مجموعه تلویزیونی «گرگ» از شبکه ۴
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • ماجرای دعوای هوشنگ ابتهاج با رهبر حزب توده
  • امیدواریم مسیر مجموعه فولاد اکسین در جهت تولید به بهترین شکل طی شود
  • ساخت ادامه سریال‌های موفق در دستور کار است