Web Analytics Made Easy - Statcounter

فقیهه سلطانی که در شب‌های ماه مبارک رمضان بازی او در سریال «یاور» را شاهد بودیم با انتقاد از این سریال با اشاره به اینکه بارها از مردم درباره عادی‌سازی خیانت در این سریال شنیده است تأکید کرد که سریال‌های جدید تلویزیون برای مخاطب خود نسخه می‌پیچند.

فقیهه سلطانی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: نقش منفی هر بازیگری را وسوسه می‌کند و برای من هم جذاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نقش پریوش در سریال «یاور» را منفی نمی‌بینم و به نظرم یک کاراکتر خاکستری است که قصه را متحول می‌کند و التهاب آن را افزایش می‌دهد و در شکل‌گیری روند پیش‌روی قصه بسیار تأثیرگذار است. به هر حال ایفای نقش تأثیرگذار در یک سریال برای هر بازیگری جذاب است و من هم به همین دلیل بازی در این نقش را پذیرفتم.

سلطانی خاطرنشان کرد: کاراکتر پریوش در سریال «یاور» را یک کاراکتر کاملاً منفی نمی‌دانم، او یک شخصیت تک بعدی نبود و دیدیم که دچار تحول هم شد. ضد و نقیض‌هایی وجود دارد که به نظر من اگر زمان بیشتری وجود داشت قطعاً در سریال «یاور» با دقت و وسواس بیشتری به تصویر کشیده می‌شد. متأسفانه سریال‌های ماه رمضان را با عجله می‌سازند و این سریال هم این ویژگی را داشت و از این قاعده مستثنی نبود. اگر زمان بیشتری برای تحلیل و بررسی سریال توسط تولیدکنندگان وجود داشت قطعاً نتیجه بهتری حاصل می‌شد.

او افزود: پریوش قطعاً این وجهه شخصیتی را دارد که بخواهد از افراد سوءاستفاده کند ولی در موقعیتی قرار گرفته که به هیچ‌وجه نمی‌توان او را تنها گناهکار قصه دانست. در بخشی از سریال هم به همسرش توضیح می‌دهد که "تو گفته بودی خوشبخت نیستی" و چنین تداعی می‌شود که او هم با شنیدن حرف‌های مرد مقابلش فریب خورده است. من نمی‌خواهم بگویم که کار او درست است، به هیچ‌وجه اینگونه نیست و این نگاه که دختران ما تصور می‌کنند با شنیدن چنین جملاتی از یک مرد خیانتکار دیگر گناهکار به حساب نمی‌آیند و می‌توانند نجات‌دهنده باشند کاملاً اشتباه است که متأسفانه چنین نگرشی در بین دختران جوان ما زیاد شده اما به اعتقاد من باید این وجه ماجرا را هم ببینیم که این افراد قربانی موقعیت، نداشته‌ها و کمبودهای های خود شده‌اند و چنین مردهایی که قطعاً گناهکار هستند هم از این مسائل سوءاستفاده می‌کنند.

سلطانی تأکید کرد: به نظر من سریالهای اخیر برای مخاطب خود نسخه می‌پیچند و متأسفانه من به عنوان بازیگر  با تماشاگر ناراضی مواجه شدم که نسبت به آنچه در سریال مطرح می‌شود عصبانی بود. شاید وقت کافی برای تحلیل و بررسی فیلمنامه وجود نداشته که بخواهند با ظرافت‌های بیشتری موضوع را مطرح و دنبال کنند که برای تولید آثار مناسبتی مثل سریال‌های ماه رمضان به اتفاقی معمول تبدیل شده است.

او افزود : به نظر من تاوان دادن شخصیت پریوش به تنهایی اشتباه بزرگی است، به هر حال خانواده جمال هم کوتاهی کرده‌اند و این خانواده هم باید تاوان اشتباهات خود را می‌دادند و در نهایت به همین دختر که هم گناهکار است و هم قربانی باید حق و حقوقی تعلق می‌گرفت.

این بازیگر در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: «یاور» برای اینکه چهره‌ای از یک زن ایرانی ارائه دهد تا حد زیادی شتاب‌زده عمل کرده و من به شخصه به عنوان یک مخاطب با آنچه که این سریال مطرح می‌کند نمی‌توانم ارتباط برقرار کنم. زن ایرانی واقعی به زنی که در این سریال دیدیم شباهتی ندارد. به عنوان مثال همسر اول جمال در برخورد با خیانت همسرش اگر قرار بود واقعی رفتار کند حداقل چند ماه باید قهر می‌کرد اما واکنش او در این اثر به هیچ‌وجه از نظر من منطقی نبود. به طور کل در این سریال دختر که مرتکب اشتباه شد تاوان داد اما مرد تا اینجای قصه هیچ تاوانی نداد. این نگاه بیشتر نسخه پیچیدن برای مخاطب است و سریال «یاور» به زنانی که مخاطبش هستند می‌گوید که اگر همسرتان خیانت کرد خیلی راحت او را ببخشید.

سلطانی خاطرنشان کرد: البته باید این نکته را هم متذکر شوم که من آثار سعید سلطانی را دنبال کرده‌ام و به نظرم کارگردان بسیار خوبی است که سریال‌های موفق بسیاری ساخته است و شخصیت ایشان برای من بسیار قابل احترام و دوست داشتنی است و اگر به سریال «یاور» که خودم یکی از بازیگرانش هستم انتقاد دارم به این دلیل است که سعی می‌کنم در برخورد با این اثر منصفانه عمل کنم. من با بازخوردهای متفاوت بسیاری مواجه شدم و حتی بسیاری مواقع چنین نظراتی می‌شنیدم که گفته می‌شد کاراکتر یاور شباهت زیادی به حشمت فردوس دارد. اگر کاراکتر حشمت در سریال «ستایش» موفق بوده و مردم آن را دوست داشته‌اند دلیل نمی‌شود که بخواهیم مدام این شخصیت را تکرار کنیم، چنین تکرار‌هایی منجر به سرخورده شدن مخاطب می‌شود.

او افزود: با نگاهی به پیشینه آرمان زرین‌کوب و سعید سلطانی به نام سریال‌های بسیار خوبی می‌رسید که در تلویزیون ایران ماندگار شده‌اند اما به نظر من «یاور» این توفیق را نداشته ، بارها این جمله را از مردم شنیده‌ام که «یاور» خیانت را عادی‌سازی می‌کند.

این بازیگر در پایان درباره پیشنهاد همکاری در این سریال اظهار داشت: وقتی برای همکاری در این سریال دعوت شدم قرار بود نقش نسرین را بازی کنم که بعد به من گفتند مناسب این نقش نیستم و البته خودم هم ارتباطی با آن برقرار نکردم . قصه را یک بار برایم کامل تعریف کرده‌اند اما از آنجا که بارها قصه در طول ساخت تغییر می‌کند نمی‌دانستم سرنوشت کاراکترها چه خواهد شد اما به یاد دارم یک بار سر صحنه تصویربرداری آقای داریوش ارجمند تأکید داشتند که این پایانبندی برای سرنوشت رابطه جمال و پریوش درست نیست و باید جمال و خانواده‌اش هم تاوان اشتباهات خود را بدهند و حق و حقوقی به این دختر برسد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بازیگر سینما و تلویزیون بازی ماه رمضان خانواده ایران داریوش ارجمند بازی بازیگر سینما و تلویزیون تلویزیون خانواده ماه رمضان فقیهه سلطانی پریوش سریال یاور نظر من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن صباح جزو مقدسات نیست/ ممنوعیت تماشای سریال "حشاشین" موجه نیست

   عصر ایران؛ هومان دوراندیش - ممنوعیت پخش سریال "حشاشین" در ایران، مبتنی بر این دو "دلیل" بوده: تحریف تاریخ اسلام، ضد ایرانی بودن سریال. البته در توجیه این ممنوعیت به "رویکرد سیاسی مغرضانه" هم اشاره شده که به نظر می‌رسد این رویکرد ادعایی، از نظر ممنوع‌کنندگان پخش این سریال در ایران، انگیزۀ تحریف تاریخ اسلام در این سریال و جهت‌گیری ضد ایرانی آن بوده.

   (‌مهدی سیفی، مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفته است: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است.) 

  خلاصه اینکه از نظر مقامات ساترا (سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی)، مشتی مغرض در مصر نشسته‌اند و سریالی ساخته‌اند برای تحریف تاریخ اسلام و ضدیت با ایران و ایرانی.

  دقیقا معلوم نیست تحریف تاریخ اسلام  چه معیارهایی دارد. دربارۀ سریال مختارنامه نیز برخی از نظر اهل سنت چنین نظری داشتند و البته نحوۀ شخصیت‌پردازی عبدالله بن زبیر (با بازی رضا کیانیان) را مغرضانه می‌دانستند.

  طبیعتا در درون هر دینی، بین پیروان مذاهب مختلف، اختلاف نظرهایی دربارۀ وقایع و شخصیت‌های تاریخی وجود دارد. خارج از ادیان نیز چنین اختلافاتی طبیعی است. مثلا هر فیلمی که دربارۀ ژاندارک یا لوتر و کالون ساخته شود، احتمالا مناقشاتی را بین مورخان و چه بسا کاتولیک‌ها و پروتستان‌ها پدید آورد.

  اما آیا چنین مناقشاتی دلالت دارد بر اینکه ما حق نداریم سریال حشاشین را ببینیم؟ و اگر این سریال را ببینیم ایمان خودمان را به شخصیت حسن صبّاح از دست می‌دهیم؟ اساسا مگر کسی در جامعۀ ایران شیفتگی خاصی نسبت به حسن صباح دارد که نگران باشیم کسانی در مصر از او چه تصویری ترسیم کرده‌اند؟

 حسن صباح که جزو مقدسات نیست. بر فرض که سازندگان سریال حشاشین از او به بدی یاد کرده باشند. می‌توان سریال را دید و نقاط ضعف یا حتی حرف اصلی‌اش را نقد کرد. اینکه عده‌ای برای مردم تصمیم بگیرند حق ندارید این سریال را تماشا کنید، از عجایب است؛ چون این سریال نه پورنوگرافیک است، نه علیه مقدسات شیعی است و نه حتی متعرض شخصیت‌های برجستۀ مذهب تشیع شده است؛ یعنی افرادی نظیر سلمان و ابوذر و مالک اشتر، را که نزد شیعیان ایران از احترام ویژه‌ای برخوردارند. 

اگر هم این سریال ضد ایرانی باشد، قاعدتا چنگی به دل مردم ایران نمی‌زند و حتی ممکن است جمعی از آریایی‌های غیور به صفحات مجازی سازندگان سریال هجوم ببرند و آن‌ها را تنبیه کنند!

ولی واقعیت این است که سریال حشاشین، حسن صباح را شخصیتی در دل تاریخ و تمدن اسلامی ترسیم کرده است. علاوه بر این، فارغ از اینکه سازندگان سریال چه نیتی داشته‌اند، حسن صباح عملا شخصیتی جذاب و دلنشین از آب درآمده است.

   از این حیث سریال حشاشین تا حدی شبیه سریال امام علی (ع) شده که معاویه و عمرو عاص‌ را جوری ترسیم کرده بود که بیننده از آن‌ها بیزار نمی‌شد. در همان زمانی که سریال امام علی (ع) پخش می‌شد، بسیاری به داوود میرباقری ایراد گرفتند که چرا معاویه و عمرو عاص در سریالت جذاب‌تر از سلمان و ابوذر شده‌اند.

  تازه اگر بپذیریم حسن صباح در "حشاشین"، به عنوان یک ایرانی، شخصیتی منفی و منفور است، خواجه نظام‌الملک هم به عنوان یکی از شخصیت‌های اصلی سریال، یک ایرانی است که در برابر او قرار دارد. اگر حسن صباح تروریست ترسیم شده، خواجه نظام‌الملک هم به درستی سیاست‌مداری قلمداد شده که بر ضرورت تدبیر و خرد سیاسی پا می‌فشارد. مبدع ترور هم در تاریخ اسلام، حسن صباح نبوده. در همان قرن اول هجری، افراد گوناگونی در تقابل‌های سیاسی در جهان اسلام ترور شدند.

  نکتۀ مهم دیگر اینکه، حسن صباح در اواسط قرن پنجم هجری در خانواده‌ای به دنیا آمد که شیعۀ دوازده‌امامی بودند ولی بعدها به مذهب اسماعیلی گروید. یعنی او امام موسای کاظم و ائمۀ بعدی شیعیان را به عنوان امام قبول نداشت.

  دربارۀ چنین فردی، قاعدتا در ایران نمی‌توان فیلم و سریال مثبتی ساخت. این هم از عجایب است که خودمان حاضر نیستیم یک فیلم یا سریال در تجلیل از حسن صباح بسازیم، ولی به دیگران هم می‌گوییم چیزی در انتقاد از او نسازید!

  در آغاز دهۀ 1390 که فیلم آرگو ساخته شد، برخی از مقامات سینمایی کشور گفتند این فیلم ضد ایرانی است. ولی آرگو را بسیاری از مردم دیدند و چون فیلم مهمی نبود، آب از آب تکان نخورد. یعنی فیلم، دست کم در ایران، تاثیرگذاری چندانی پیدا نکرد و امروز حتی کمتر کسی به خاطر دارد فیلمی به نام آرگو، روزی در این کشور اهمیت سیاسی پیدا کرده بود.

در سریال حشاشین، شخصیتی که حقیقتا نزد ایرانیان محبوب است، حکیم عمر خیام است که تصویری مثبت و دلنشین نیز از او ترسیم شده. همین نکته نیز یکی از دلایل ضد ایرانی نبودن سریال حشاشین است.

  این هم از عجایب است که ما در کشور خودمان احتمالا دربارۀ خیام هم نمی‌توانیم فیلم یا سریالی توام با تجلیل و تحسین بسازیم. اگر هم بتوانیم، دست کم مصری‌ها زودتر از ما دست به کار شده‌اند و خیام را در یک اثر هنری، به نیکی و دلنشین ترسیم کرده‌اند.

به هر حال حتی اگر ممنوعیت پخش سریال حشاشین در پلتفرم‌های رسمی قابل توجیه باشد، منتفی شدن امکان دانلود این سریال در فضای مجازی به هیچ وجه قابل توجیه نیست. ساترا تصمیم گرفته "حشاشین" از فیلیمو و پلتفرم‌های مشابه پخش نشود؟ قبول. ولی اینکه کاری کرده‌اند که هیچ کس نتواند این سریال را دانلود و تماشا کند، شگفت‌آور است.

اگر الان یک استاد تاریخ بخواهد این سریال را دانلود و تماشا کند، چه کار باید بکند؟ باید بگوید ساترا صلاح دیده من به عنوان یک ایرانی مسلمان شیعه، این سریال را نبینم تا مبادا گمراه شوم؟ آیا این توهین‌آمیز نیست؟ و مگر حسن صباح مصداق "راه" است که بدبینی احتمالی به او پس از تماشای این سریال، مصداق "بیراهه" و "گمراهی" باشد؟

   (اشتباه نشود. این یادداشت در دفاع از تمام محتوای سریال نیست. در دفاع از حق تماشای چنین سریالی است.)

 

   

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)

دیگر خبرها

  • دانلود سریال افعی تهران قسمت ۱۰ دهم ( دانلود قسمت 10 افعی تهران ) حجم رایگان
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • حامدی‌فر: حتماً یک چیزی شنیدم که با رضایی درگیر شدم!
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • حسن صباح جزو مقدسات نیست/ ممنوعیت تماشای سریال "حشاشین" موجه نیست
  • (ویدئو) سکانس جنجالی در مورد شاه در یک سریال ایرانی
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی